RODZAJE LODU

POZNAJ RODZAJE LODU Z NASZEJ OFERTY

DICE

Lód typu DICE używany jest przez największe sieci gastronomiczne na świecie.
Spotkamy się z nim w miejscach takich jak: Starbuck’s Mc Donlad’s, Burger King, czy Pizza hut
Jest idealny do miksowania w blenderach
Na jego bazie powstają: Granity ,kawy mrożone, slash, oraz rożnego rodzaju drinki
Niewielkie wymiary kostek sprawiają ze z łatwością blenduje i napowietrza, oszczędzając czas.
Kostka sześcienna typu Dice zapewnia doskonałą powierzchnię wymiany ciepła, dzięki czemu szybko schładza napoje. Kostka ta świetnie przystosowuje się do szklanek o różnych rozmiarach i szklankach. Lód typu Dice sprawdzi się przy przygotowywaniu napojów bezalkoholowych koktajli i mixów, zwłaszcza w miejscach, gdzie potrzebne są duże ilości lodu w krótkim czasie.
Znajduje też zastosowanie w przemyśle spożywczym do serwowania świeżych ryb i mięs

CRESCENT / PÓŁKSIĘŻYCOWY

Półksiężyc / Crescent

Kostkarki Hoshizaki serii KM – produkują lód w kształcie półksiężyca który nie ma ostrych krawędzi, idealnie wypełnia szklankę czy cooler.
Główną zaletą jest krystaliczna przejrzystość lodu który jest niemal niewidoczny w napojach W procesie produkcji woda nie jest wtłaczana pod ciśnieniem z powietrzem, a spływa po parowniku w obiegu zamkniętym.
Lód nadaje się od ekspozycji napojów w ladach chłodniczych,
Idealnie sprawdza się coolerach, gdzie jego kształt pozwala na swobodne wkładanie butelek.

FULL CUBE

Full Cube / Sześcian
Najbardziej popularny rodzaj lodu do ogólnego użytku.
Występuje w różnych rozmiarach wagowych.
Popularny w gastronomii, HoReCa i branży spożywczej

GOURMET

Krystalicznie czyste, przejrzyste, twarde i trwałe kostki lodu. Formowane pojedynczo poprzez wodę natryskiwaną na poziomy parownik.
Ich szybkie działanie schładzające oraz powolne rozpuszczanie się sprawiają, że napój pozostaje chłodny przez długi czas. Dostępne w czterech różnych rozmiarach i opcjach wagowych, by spełnić wszelkie wymagania pod kątem łatwości użycia i najlepszych efektów.
Zastosowanie : Gastronomia, HoReCa, przemysł spożywczy i mięsny

KRUSZONY / NUGGET

Popularny w branży spożywczej jak i gastronomii
Wykorzystywany do przygotowywania popularnych koktajli na kruszonym lodzie